Oefentherapie

Ervaar je klachten tijdens werk, als je thuis bent, in de nacht of in een stressvolle situatie? Samen gaan we op zoek naar de oplossing!

IVM vakantie is de praktijk gesloten van 13 t/m 29 dec.

Lichamelijke klachten?

Iedereen wil pijnvrij opstaan en van de dag genieten! Helaas kan het voorkomen dat er klachten ontstaan. Het is dan belangrijk om aan jezelf te denken en er door een specialist naar te laten kijken. Wij werken met veel soorten klachten, hieronder zie je een opsomming van een paar dingen waar de oefentherapeut mee werkt:

  • Behandelingen van klachten veroorzaakt door een verkeerde houding, bijvoorbeeld: nek-, schouder- en rugklachten, bekkenklachten of spanningshoofdpijn.
  • Houdings- en bewegingsafwijkingen, bijvoorbeeld een scoliose.
  • Verbetering van de ademhalingstechniek, bijvoorbeeld bij hyperventilatie.
  • Orthopedische aandoeningen, zoals een hernia, ischias, ziekte van Parkinson en MS.
  • Neurologische aandoeningen, zoals arthrose en osteoporose.
  • Reumatische aandoeningen, zoals arthritis, ziekte van Bechterew of fybromyalgie.
  • Cardiologische aandoeningen: zoals CVA.
  • Revalidatie na een nieuwe heup of knie.

Directe toegankelijkheid

Sinds 2008 kun je rechtstreeks naar de Oefentherapeut Cesar zonder verwijzing van de arts(DTO). Het geeft jou als patiënt de vrijheid om zelf, op eigen initiatief en zonder tussenkomst van arts, een oefentherapeut in te schakelen.

Screening

Wanneer je je aanmeldt zonder verwijzing van de huisarts zal eerst een screening plaatsvinden. Deze screening wordt uitgevoerd om te kijken of je met jouw klacht/hulpvraag bij de oefentherapeut aan het juiste adres bent. Wanneer jouw klacht/hulpvraag niet geïndiceerd is voor Oefentherapie, zal de oefentherapeut adviseren alsnog naar de huisarts te gaan.

Anamnese + Onderzoek

Wanneer je een afspraak maakt, zal er gestart worden met een anamnese. Dit is een gesprek om het dagelijkse leven in kaart te brengen en de bijkomende klachten te analyseren. Dit gesprek zal vervolgd worden door een onderzoek waarbij we de houdingen bespreken, bewegingsmogelijkheden bekijken en spierspanningen opzoeken. Uit de anamnese en het onderzoek zal een behandelplan komen dat afgestemd is op de hulpvraag.